Specialistische technieken

Vilttechniek

Bij hevige drukplekken aan de voet of tenen kan gebruik worden gemaakt van vilttechniek. Ook bij steeds terugkerende likdoorns kan deze techniek toegepast worden, omdat de likdoorns waarschijnlijk ontstaan door drukplekken. Vilttechniek is echter een tijdelijke oplossing en is een voorbode op een orthese.

imageimage

Orthesiologie

Dit is het op maat maken van een siliconen hulpstukje dat ontlasting geeft op een drukpunt aan uw voet of tenen. Zo kan een orthese het terugkeren van een likdoorn uitstellen of voorkomen. Maar ook tenen die over elkaar liggen of een bobbel aan zijkant van de grote teen kunnen worden ontlast door middel van een door mij op maat gemaakte orthese. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen en om wrijving en/of druk op te heffen of te verminderen.

hallux valgusteenspreider

Nagelreparatie

De gelnagel is niet alleen een cosmetische verfraaiing. Met deze techniek kan ik afgebroken, gescheurde of gespleten nagels herstellen. Tevens is het mogelijk om dunne nagels te verstevigen, ontbrekende nagelhoekjes op te vullen, of een nagel te corrigeren en te begeleiden in de groei. Door middel van nagelreparatie wordt de nagel verlengd of gerepareerd waardoor u weer een normale nagel heeft.

image image

Nagelbeugel

Heeft u last van een ingroeiende nagel of een tunnelnagel? In mijn salon maak ik gebruik van de de Podofix¨ Actieve plak Spange. Deze kan ik eenvoudig buigen, dus individueel aanpassen aan de nagelvorm van de client. Vervolgens kan de spange geheel zonder inspanning worden vastgeplakt. Na ca. 1 minuut wordt door het ineendraaien van de ingebouwde draadlus de spanning geactiveerd. Hierdoor worden de nagelranden licht omhoog bewogen waardoor het omliggende weefsel wordt ontlast. Vervolgens worden de uiteinden van de draadlus afgeknipt en wordt het afgewerkt met gel.

De nagelbeugel groeit gewoon met de nagel mee. Na ongeveer zes weken kijk ik of de beugel nog steeds zijn werk doet en of de beugel nog goed zit. Is dit niet het geval, dan pas ik de nagelbeugel aan of plaats ik een nieuwe. Dit doen we net zo lang totdat de klachten van de ingroeiende nagel verdwenen zijn.

Als de nagelbeugel geplaatst is, is het belangrijk dat u binnen één week terugkomt voor een controle. Zo kan ik kijken of de beugel juist op maat is gemaakt en geen klachten geeft. Is dit wel het geval, dan wordt de nagelbeugel aangepast. Als u al eerder voelt dat de beugel druk- of pijnklachten geeft, dan moet u direct contact met mij opnemen, want dan zit de beugel namelijk niet goed. Als hier geen aandacht aan gegeven wordt, dan wordt de huid onnodig beschadigd en kunnen er wondjes ontstaan.

In veel gevallen zal de pijn direct verminderen nadat de nagelbeugel is geplaatst!.

podofix